Training "Dichter bij jezelf komen"

Start 13 mei, 4 vrijdagen van 13:30 tot 16:00

Ben je op?

Moe van alles? Het was dan ook een intensief jaar, met veel onzekerheid en gedoe. Waarin jij gewoon door bent gegaan met alles in goede banen leiden want ja, dat moet nou eenmaal… Zowel thuis als op het werk ben je constant bezig met wat er allemaal gedaan moet worden en wie er iets van je nodig heeft. Ondertussen merk je dat je eigenlijk doodmoe bent. Je weet wel dat het tijd is om jezelf weer wat echte aandacht te geven– maar ja, hoe dan?

Nooit goed genoeg

Ondertussen ben je vaak prikkelbaar, onrustig en merk je dat je wel erg in je hoofd zit. Daar vallen gedachten je lastig als “het is toch nooit goed genoeg”, “het is me teveel” of “ik kan het toch niet”. Je bedenkt dat je wat beter voor jezelf zou moeten zorgen, doet een dappere poging om weer ’s te mediteren of een yogales mee te pakken, maar dat hou je niet vol. En dan is er vast weer die kritische innerlijke stem. Je wéét toch wat goed voor je is, dus waarom dóe je het dan niet gewoon?

Selena van Apeldoorn 

Zo kan het ook

Hoe zou het voor je zijn als je door hele simpele, kleine oefeningen zou weten hoe je de hele dag door beter bij jezelf kunt blijven? Wat als je überhaupt meer contact zou ervaren met je eigen gevoel, en wat JIJ eigenlijk nodig hebt? Dan zou het waarschijnlijk een stuk makkelijker voor je zijn om dingen meer los te laten. Want je zou dan meer durven vertrouwen op je gevoel, vriendelijker voor jezelf kunnen zijn en ook nog energie over houden om meer te kunnen genieten van wat er écht toe doet.

Het ligt niet aan jou

Het is heel logisch dat je alles zo goed mogelijk wilt doen en dat je je inzet om die leuke ouder, fijne vriend(in), liefhebbende partner of goede collega te zijn. Maar zoals met alles in het leven gaat het ook hier om balans. Om leren hoe je naast sterk, ook kwetsbaar kunt zijn. Dat zelfstandigheid zijn niet betekent dat je geen hulp mag vragen en dat het af en toe níet weten ook écht ok is.

“Ja ja, dat weet ik ook allemaal wel…..”

Maar vóel je het ook? Of is er toch steeds die innerlijke stem die je opjaagt om het nog beter, sneller, anders te doen? Die je afstraft als er even iets níet lukt – zoals je geduld bewaren (met de kinderen), daadwerkelijk toepassen wat je in boeken of tijdschriften hebt gelezen, iedere dag mediteren of alleen maar gezonde maaltijden op tafel zetten? Wat er nu nodig is, is leren HOE je echt vriendelijker voor jezelf kunt worden. Ontdekken wat je daarbij in de weg staat, en simpele maar effectieve tools krijgen om die patronen nou eindelijk eens te doorbreken.

Dat is precies wat we gaan doen in de 4 weekse training “Dichter bij jezelf komen” die op vrijdag 13 mei van start gaat. Vier avonden lang laat ik je ervaren hoe je via bewustzijn, aandacht en beweging weer meer bij jezelf kunt komen. Je ontdekt hoe je;

  • vriendelijker wordt voor jezelf;
  • meer rust krijgt in je hoofd en in je lijf;
  • beter kunt ontspannen bij hoe het is;
  • met je ademhaling kunt werken om jezelf letterlijk en figuurlijk meer lucht te geven;
  • beter bij jezelf kunt blijven, ook in uitdagende situaties.

Als je nu denkt “ja, fijn!”, meld je dan gelijk even aan voor deze training door een mail te sturen naar selena@selenavanapeldoorn.nl of het contactformulier in te vullen. Er zijn namelijk maar 8 plekken beschikbaar en de vorige keer zat het binnen twee dagen na aankondiging al vol! En heb je vragen? Die kun je me altijd stellen via de mail of bel naar 0620057245. Ik bel je altijd binnen 24 uur terug.

Praktische informatie

Data & tijd: vrijdag 13 & 20 mei en 3 & 10 juni van 13:30 tot 16:00
Investering: 195 euro pp
Locatie:  Home Mindfulness in Leiden (en nee, dit is geen mindfulness cursus; het is alleen maar de locatie 🙂)