Workshop "Ontspannen als je altijd 'aan' staat"

Zondag 5 februari van 13:00 tot 17:00

Van altijd ‘aan’ staan naar meer rust en tevredenheid

Je wordt wakker en gelijk schiet je hoofd naar alles wat er die dag moet gebeuren. Nog voordat je goed en wel uit bed bent gekomen sta je al ‘aan’ en de rest van de dag blijft dat zo. 

Echt ontspannen lukt steeds minder – ook op de momenten dat er even niet aan je wordt getrokken. Je wilt wel, maar het lijkt alsof je systeem niet meer weet hoe dat moet. Waar zit die ‘uit’knop nou eigenlijk?

Ondertussen ben je moe, prikkelbaar en ook wel teleurgesteld in jezelf. Want waarom lukt het je niet om je energieniveau op peil te houden en gewoon tevreden te zijn met alles wat je hebt? En dan is er ook nog zo’n strenge innerlijke stem die roept dat het aan jou ligt: moet je maar harder je best doen. Of niet zo zeuren. 

Au.

Gelukkig kan het ook anders

Hoe zou het voor je zijn als je beter zou begrijpen waarom je zoveel moeite hebt met ontspannen? En het maar niet lukt om rust te vinden en weer op te laden – hoe hard je daar misschien ook je best voor doet?

Stel je eens voor dat je precies zou weten wat je kunt doen om WEL weer op te kunnen laden. En dat je jezelf beter zou begrijpen, zodat die strenge stem wat minder grip op je heeft en je ook niet meer overgeleverd bent aan dat ‘to-do’ lijstje.

Wat we gaan doen

In deze vier uur durende workshop ontdek je:

  • hoe je lijf je de hele dag door feedback geeft over jouw interactie met je omgeving;
  • wat ervoor nodig is om daar ook naar te kunnen luisteren;
  • hoe je brein en je lichaam met elkaar samenwerken en welke invloed jij daarop kunt uitoefenen;
  • dat je niet overgeleverd hoeft te zijn aan je automatische reacties, maar dat je er los van kunt komen;
  • en welke simpele oefeningen je helpen om minder stress te ervaren in je dagelijks leven.

Natuurlijk gaan we hier iets over uitleggen, maar deze middag staat vooral in het teken van zelf ervaren. Want daar gaat het tenslotte om: begrijpen is leuk, maar alleen door te doen ontdek je wat wel (of niet) voor je werkt.

Aan het eind van deze workshop:

– snap je beter wat grenzen eigenlijk zijn en hoe jouw neurologische systeem daar invloed op heeft;
– heb je ervaren hoe je van standje ‘aan’ kunt terugschakelen naar meer rust en ontspanning;
– weet je meer over hoe jouw zenuwstelsel interacteert met andere mensen, en wat je helpt om daarin beter bij jezelf te blijven;
– en is het glashelder dat mindfulness veel meer is dan meditatie en wat het voor je dagelijks leven kan betekenen.

Voor wie?

Iedereen die herkent dat het dagelijks leven veel vraagt en het lastig vindt om daarbij echt ontspannen te blijven. Maar vooral voor mensen die serieus willen begrijpen waarom alles wat ze tot nu toe al hebben gedaan niet (of maar tijdelijk) heeft gewerkt. 

Dus, wil je je eindelijk wat minder moe gaan voelen? Wat tevredener zijn met jezelf? En weer kunnen genieten van je leven?
Meld je dan aan door een mail te sturen naar selena@selenavanapeldoorn.nl of via de contactpagina.

Praktische informatie

Datum: 5 februari van 13:00 tot 17:00
Investering: 60 euro per persoon
Locatie: Home Mindfulness in Leiden

Over ons

Selena van Apeldoorn heeft sinds 2010 een eigen praktijk als coach voor slimme, sterke vrouwen. Ze werkt veel met het lijf, komt direct tot de kern en weet je daarbij ook nog aan het lachen te krijgen. Haar podcast ‘Van hoofd naar hart’ kun je beluisteren op Spotify en op deze website vind je ook nog haar blogs en het gratis ebook Doe s lief tegen jezelf”.

Hugo Zwarts is meditatieleraar die op nuchtere manier mindfulness, meditatie en ademhalingstechnieken combineert in zijn lessen. Hij heeft zijn eigen praktijk Home, op de Middelstegracht in Leiden. Uit eigen ervaring heeft hij gemerkt hoe krachtig meditatie kan zijn en iemand’s leven positief kan veranderen. Geïnspireerd door de boeddhistische leer maar ook wetenschappelijke inzichten probeer hij je bewust te maken van de geconditioneerde brein en deze te aanschouwen ipv er mee te identificeren. 

Hier kun je ons alvast beluisteren

Inmiddels alweer een jaar geleden namen we samen deze podcast op, over hoe een lastig kind een tevreden monnik werd. En sindsdien hebben we nog veel meer ontdekt over hoeveel raakvlakken mindfulness en lichaamswerk eigenlijk hebben. Het ontwikkelen van deze workshop is een heel natuurlijk proces geweest waarin ook voor ons weer wat extra puzzelstukjes op hun plek vielen.  De eerder opgenomen aflevering luister je hier op Spotify.

En wil je je aanmelden voor de workshop op 5 november? Leuk! Stuur dan even een mail naar selena@selenavanapeldoorn.nl of ga naar de contactpagina

Je bent van harte welkom!