Deze eigenschap is alles wat je nodig hebt

“Wat nou als het wéér niet lukt”?

Ze bijt op haar onderlip om de opkomende tranen tegen te kunnen houden. Zonder veel succes.

Op haar intakeformulier lees ik dat ze al heel wat energie heeft gestopt in haar persoonlijke ontwikkeling: EMDR, een psycholoog (na een burn out), yoga, loopbaan coaching en een mindfulness training. En alles heeft wel wat gebracht, maar die kritische innerlijke stem is er nog steeds.

Ik zit tegenover haar en zie hoe ze denkt (maar niet zegt): “Wat als het MIJ weer niet lukt? Als ík het gewoon niet kan?”.

“Wat is ‘het’?”, vraag ik.

Lichte verwondering. Stilte. Diepe denkrimpels.

Ik vind het echt fascinerend hoe we het vaak zo makkelijk vinden om te benoemen wat we níet meer willen, en hoe moeilijk het blijkt te zijn om te verwoorden wat we nou eigenlijk precies WEL willen bereiken (en ik zeg ‘we’, omdat ik mezelf hier ook nog regelmatig op betrap). Het lijkt wel alsof we gewoon geprogrammeerd zijn om te zien wat er allemaal mis is. En als je daar dan bewustzijn op krijgt, kun je je weer schuldig voelen over dat je zo ondankbaar bent….pffff.

Ons meest diepe verlangen
Maar ik dwaal af. Terug naar ‘het’. Dat diep weggestopte verlangen om blij te zijn met jezelf. Om werkelijk van jezelf te kunnen houden. Dus níet als een soort mantra jezelf daarvan te proberen te overtuigen (omdat je ergens hebt gelezen dat ‘zelfacceptatie de sleutel is’ en dat het de bedoeling is dat je ‘alles er helemaal laat zijn’😝 ) Nee, ik bedoel echt kunnen VOELEN, diep van binnen, hoe leuk en mooi en lief je bent. Dat je ertoe doet. Goed genoeg bent.

Bij mij lopen de tranen over mijn wangen iedere keer als iemand bij dat gevoel komt. Bij die diepe kern van liefde voor zichzelf. Als er verzachting is, een glimlach en diepe ontspanning. Al is het maar heel even en voor dat ene moment: dat is goud.

Want het is er dus. Ook in jou. Je kunt erbij wanneer je maar wilt – als je eenmaal hebt ontdekt hoe. En het grappige is: het is echt veel dichterbij dan je nu denkt. Het voornaamste wat je te doen staat, is nieuwsgierig zijn. Gaan ontdekken hoe je lichaam je constant de weg wijst. Zodat je niet meer zo hard je best hoeft te doen, maar veel meer vanuit ontspanning kunt gaan leven.

Ik laat je met alle liefde ervaren hoe dat werkt. Word ik ook weer heel blij van namelijk 🙂. Dus ben je benieuwd, dan weet je me te vinden (en maak je een afspraak voor 15 juli heb je dan ook nog de zomerkorting van 100 euro te pakken – laatste kans!).

Nieuwe aflevering van de podcast
Zó leuk vind ik dit. Ieder keer weer heb ik heerlijke gesprekken met mensen, waarin ik mijn eigen enthousiasme mag delen en waarin ik zelf ook weer geïnspireerd raak. Wat een feest. Ook deze keer was het weer genieten tijden de opname. Ik praat in de nieuwste aflevering met collega Sirpa van der Steen–Ilsink, verbindingscoach. In ons gesprek ontdek je:
  • dat alles uiteindelijk draait om verbinding; die met jezelf én met anderen;
  • hoe we onze gevoeligheid soms moeten uitschakelen om te overleven;
  • dat de angst voor het oordeel van een ander ons behoorlijk af kan remmen;
  • welke eigenschap onmisbaar is als je echt jezelf wilt zijn;
  • dat alles wat je voelt klopt en je mag leren om daarop te vertrouwen;
  • hoe je grootste pijn de ingang kan zijn naar een dieper contact met jezelf;
  • en dat ook een straatmeid kan ontdekken wie ze werkelijk is – zolang ze haar nieuwsgierigheid maar blijft volgen.
Je luistert hem in de browser via de website of op Spotify. En als je het een leuke aflevering vindt, deel hem dan op je social media of in een persoonlijk bericht naar je netwerk: zo help je steeds meer mensen ontdekken hoe waardevol het is om echt naar je gevoel te leren luisteren. Alvast bedankt!

Lieve groet,
 
Selena

PS: bijna zomervakantie, dus als jouw leven een beetje lijkt op dat van mij dan ben je nu druk met het afronden van alles – kinderen bijna vrij, laatste loodjes op werk, vakantie regelen etc. Het laatste wat je kunt gebruiken is dus nog iets op je ‘to-do’ lijstje. Tegelijkertijd: hoe fijn is het om te weten dat je na de zomer nu eens écht aan de slag gaat om wat liever te worden voor jezelf? Dat je daar tijd en aandacht voor gaat nemen?

En wel met een stok achter de deur –  omdat je al een afspraak hebt staan met mij 🙂? Je weet dat het er anders toch niet van komt – en boek je vóór 15 juli je gratis sessie alvast in, dan profiteer je dus nog van die 100 euro zomerkorting op een traject mocht je besluiten door te willen. Ook als die gratis sessie pas in september plaatsvindt. Zonde om die te laten liggen, toch?