Nu ben ik een stabieler mens
"Dit traject heeft mij heel erg geholpen. Voor dit traject dacht ik dat niets mij zal helpen, dat ik voor altijd een gevoel zou blijven hebben er niet bij te horen, of een gevoel zal blijven hebben van leegte en verdriet. Ik had niet door dat ik zoveel veiligheid bij mijzelf vandaan zal kunnen halen. Al vrij snel na de sessies kon ik beter bij mijn lichaam blijven, beter signalen opvangen van mijn lichaam en kwam ik erachter dat ik eigenlijk helemaal geen leegte voelde, maar heel veel andere gevoelens van ‘trauma’s’ die ik niet had verwerkt/waar ik mij niet bewust van was. Nu ben ik een stabieler mens, ik weet wat mijn behoeftes zijn en ik word niet meer overspoelt met gevoelens waar ik van in paniek raak. Ik ben een gelukkiger mens. Ik leef meer."
Lianne
Ik ben veel meer in verbinding met mijn lijf
"Emoties waren bij mijn thuis niet echt welkom. Je mocht wel blij zijn, maar niet verdrietig, bang of boos. Een emotie was altijd aanleiding voor de vraag ‘wat is nou precies het probleem, dan kunnen we het oplossen/fixen’. Ook andere patronen, opvattingen of manieren om erkenning te krijgen in mijn jeugd, liepen vrolijk met me mee in het nu. Pas toen ik eind vorig jaar in een burn-out terecht kwam werd mij duidelijk dat ik te lang de behoefte van anderen voor had laten gaan. Dat ik eigenlijk kwijt was geraakt wat mijn eigen lichamelijke signalen me wilde vertellen en waar ik behoefte aan had. Met hulp van de oefeningen en ervaringen in de sessies ben ik veel meer in verbinding met mijn lijf. Ik loop niet meer weg voor mijn eigen emoties of die van anderen. En ik heb meer zicht gekregen in waar mijn diepere angst (om het niet goed te doen) vandaan komt. Maar heb ook in het gevoel van alleen zijn, het zelf moeten doen, de oorsprong kunnen vinden. Ik heb geleerd wat dat kleine meisje in mij nodig heeft als ze geraakt wordt in het nu en wat ik haar dan als volwassen vrouw kan geven. Vertragen, voelen en erbij blijven zijn mooie sleutelwoorden."
Jill
Ik luister elke dag naar mijn lichaam
"Ik luister elke dag naar hoe mijn lichaam voelt. Meerdere keren op een dag. Als ik spanning voel, sta ik er bewust bij stil. Ik heb nu ook geleerd dat als ik naar pijn toe beweeg, het verdwijnt en zich omzet in een enorme energiebom. Mijn lichaam vertelt mij zoveel. En ik ben zo ontzettend blij dat ik nu mijn lijf voel. Eindelijk. Ik deel meer met mensen, ik voel mij niet onzeker meer over wat ik heb meegemaakt. Het is ook mijn kracht. Ook een kracht naar andere mensen. Heel fijn om in te kunnen voelen bij mensen en tegelijkertijd dicht bij mezelf te blijven."
Mareke
Ik sta weer aan het roer
"Toen ik bij Selena kwam was ik knallend vastgelopen in mijn werk en daarmee eigenlijk ook in de rest van mijn leven met vrouw en kinderen. Dankzij een moeder met psychiatrische problemen had ik al behoorlijk wat coaches, psychologen en therapeuten bezocht. Allemaal hebben ze me wel geholpen, maar pas door Selena ben ik weer geheeld. Daarvoor loste ik al mijn problemen vooral met mijn hoofd op, maar mijn hoofd wist het echt niet meer. Selena is geen praat-coach, natuurlijk, ze praat wel en legt wel uit, maar het gaat om doen met je lijf en voelen in je lijf. Zij heeft mij weer leren voelen, zowel mijn lijf, als mijn daaraan gekoppelde emoties. Zij heeft mij geholpen om mijn aller diepste pijn, dat van een kind dat te weinig liefde kreeg, te doorvoelen en zo te helpen helen. Ik kan daardoor nu met liefde naar mijzelf, inclusief mijn fouten, kijken. Hierdoor ga ik met meer liefde en geduld met mijn vrouw en kinderen. Ik struikel nog steeds, zoals iedereen, maar ik sta veel gemakkelijker op. Ik sta weer in mijn leven, ik sta weer aan het roer."
Chris
Beter grenzen aangeven
"Vooraf was ik wat sceptisch over hoeveel ik zou kunnen bereiken in 7 sessies, maar ik heb echt grote stappen gezet in volle overtuiging en vertrouwen. Ik probeer nu bewust ruimte te maken, mijn hoofd rustig te maken, door echt contact te maken met mijn lijf, door rustig en diep te ademen, mezelf tijd te geven om te voelen wat ik voel. Minder snel te handelen of te gaan denken, maar echt bewust afstand te nemen soms van mijn gedachten en het gevoel gewoon te laten. Hierdoor heb ik gemerkt dat ook intense gevoelens vaak weer “vanzelf” weg gaan. Ik ben daar minder bang voor geworden. Ook lukt het me beter om voor “mezelf op te komen” in de zin dat ik mezelf niet altijd meer voor de lieve vrede op de laatste plaats zet en beter mijn grenzen aangeef."
Saskia
Heel veilig en fijn
"Na al heel wat coaches te hebben gezien, komt Selena nu echt bij de kern. Ze laat mijn hoofd het begrijpen en mijn lijf het voelen. In rust, met liefde, humor, met beide benen op de grond. Vanuit haar eigen ervaring snapt ze heel goed waar en hoe ik in het ontdekkings- en groeiproces zit. En dat voelt heel veilig en fijn. Heel dankbaar dat Selena op mijn pad gekomen is en een stuk met mij meeloopt..."
Lia
Meer rust en kalmte
"Dit traject heeft mij geholpen in het luisteren en bouwen op mijzelf. Ik heb het gevoel dat ik meer kan door gewoon goed naar mijn lichaam te luisteren zonder oordeel. Ik ervaar meer rust en kalmte in mijn leven en geniet meer van de dagelijkse dingen."
Anoniem
Vol vertrouwen in mijzelf
"Iedere sessie bij Selena bracht mij dichter bij mijzelf waardoor ik inmiddels veel blijer, vrijer en vol vertrouwen in mijzelf door het leven ga. Of het nu gaat om pijnpunten/ onverwerkte punten vanuit de jeugd, eigenwaarde en laag zelfbeeld, gronding, dilemma's of blokkades op werk of privé gebied Selena weet er raadt mee en heeft tal van methodieken die zij perfect inzet waardoor het resultaat van een sessie intens en prettig is. Zij is een heel prettig, oprecht en liefdevol persoon met humor."
Martina
Meer energie en plezier
"Ik heb mij in lange tijd niet mee zo blij en sterk gevoeld. Ik neem mezelf meer serieus door meer naar mijn gevoel te luisteren. Door mijn gevoel meer toe te laten. In plaats van "oei, ik voel iets, het is niet leuk, dat komt door…, beredeneer het, schouders eronder en doorgaan". Nu ben ik mij meer bewust van dat ik iets voel, sta ik er meer bij stil en zegt ik tegen mezelf dat het oké is dat ik iets voel. Tot nu toe heb ik alleen cognitief problemen aangepakt. En door alles te bedenken, kon ik mezelf wijsmaken dat ik niet moest zeuren. Het verleden lag immers achter mij en ik heb het nu goed. Maar daardoor had ik geen aandacht voor een groot stuk van mij waardoor ik telkens weer in dezelfde valkuil viel. Juist door nu meer te luisteren naar mijn lichaam en naar mijn emoties en niet naar mijn gedachtes ben ik meer in staat om te handelen naar wat ik nodig heb en levert mij uiteindelijk meer energie en plezier op. Denken is een sterk middel om problemen aan te pakken, maar ik denk dat deze krachtige manier van begeleiding een totaal plaatje geeft. Het heeft voor mij gewerkt omdat ik eindelijk verder kwam dan overleven en doorzetten. Ik heb nu ook de keuze om te leven en het leuk te hebben."
Anoniem
"Voordat ik dit traject aanging leefde ik in en met mijn hoofd. Ik was constant alles aan het overanalyseren en wist eigenlijk niet meer wat situaties met mij lichamelijk deden, wat ik voelde en daardoor wist ik eigenlijk niet meer wat ik van situaties vond. Ik was daardoor ook mijn grenzen kwijt en ook het plezier in dingen. Tijdens mijn traject heb ik beslissingen genomen die ik eerder niet nam. Zo besloot ik te stoppen bij mijn baan omdat ik voelde dat dit niet meer was waar ik mijn plezier uit haalde. Terwijl ik voor het traject mij hier niet bewust van was. Vervolgens heb ik ook nog andere beslissingen mogen nemen die mij heel erg veel mooie dingen hebben gebracht. Na het traject kan ik echt weer in mijzelf vertrouwen en kan ik mijzelf geven wat ik nodig heb. Ik voel weer, ik leef weer!"
Jorien
Zorgvuldig en integer
"Je coacht niet alleen met je kennis en kunde, maar legt ook verbinding en stemt af met je gevoel. Je kreeg mij makkelijk naar mijn gevoel door bijv. even contact te maken met je hand. Ik vind dat je veel inzicht toonde in het proces waar ik doorheen ging. Vaak wist je eerder dan mij wat er van binnen gebeurde, maar suggereerde dan heel voorzichtig of je het bij het juiste eind had. De sessie waarbij ik verbinding legde met mij als kind vond ik heel bijzonder en ook helend. Dat deed je heel zorgvuldig en integer."
Anoniem
Keuzes maken die goed zijn voor mijzelf
"Voorheen liet ik mij bij het maken van keuzes veel leiden door mijn hoofd en mijn omgeving. Hierdoor was ik vaak hard aan het werk en had ik moeite om bij mezelf te blijven. Nu weet ik beter hoe ik in contact kan komen met mijn lijf en vanuit daar keuzes te maken. Ik vertrouw meer op wat mijn lijf mij vertelt en wat het op dat moment nodig heeft. Ik durf hierdoor steeds meer mijn intuïtie te volgen en keuzes te maken die goed zijn voor mezelf!"
Annemiek
Ik ben meer 'heel' geworden
"Ik werkte vooral rationeel vanuit mijn hoofd in plaats van als geheel. Op vragen als: “wat voel je” of “waar voel je dat”, kon ik geen antwoord geven. Geen idee wat ik voelde of waar. Met Selena ben ik aan de slag gegaan. Ik heb geleerd naar mezelf te kijken: wat zijn mijn overtuigingen, waar komen die vandaan, hoe kan ik daar, als ik dat wil, verandering in aanbrengen? Wat gebeurt er binnen in mij als ik in bepaalde situaties terecht kom? Wat voel ik en waar voel ik dat? Wat doet dit met mij? Ik heb mezelf hierdoor veel beter leren kennen en de kans aangegrepen om het contact tussen mijn hoofd en mijn gevoelens te herstellen. Ik merk dat ik meer ‘heel’ ben geworden."
Veronique