Kamikaze gans

De klap is hard en dof.  ‘Shit!’, vloek ik.

Mijn voet twijfelt tussen rem en gaspedaal. Maar ik kan nergens heen. Links is de andere baan en rechts een dunne grasstrook met daarnaast water.

Geschrokken rij ik door en werp nog even gauw een blik in de achteruitkijkspiegel. De man achter me zit boos met zijn  handen te zwaaien.

“Je kon er echt niks aan doen”, zegt mijn vriendin. “Die gans had gewoon zelfmoordneigingen!”

Op de lange, rechte weg tussen de polders in hadden we hem al van ver zien zitten. Veel te laat stond hij op en begon een aanloopje te nemen.

Als een KLM zwaan sloeg hij zijn vleugels uit terwijl hij vaart maakte om op te stijgen. In een rechte lijn op ons af.

Gebiologeerd keken we toe. “Hij zal toch niet……?”

Ik trok het stuur nog wat naar links, maar toch knalde hij tegen de voorruit op.

Dood 🙈.Als je het al aan ziet komen

Om zijn dood niet voor niks te laten zijn, ben ik weer achter de computer gekropen. Want hier kun jij echt iets van leren.

Zeker als je dit herkent: je wéét dat je strak staat, maar toch lukt het niet om te ontspannen. Zelfs op de momenten dat het ‘kan’, voel je je onrustig. 

De lijstjes in je hoofd gaan maar door. Ondertussen wordt je lontje steeds korter. Je valt uit naar je kinderen of snauwt tegen je man– om je daar dan weer schuldig over te voelen.

En zo beland je in een vicieuze cirkel van stress, zelfafwijzing en nog harder je best doen.

Tja, zo kun je er natuurlijk op wachten dat het mis gaat…

Maar wat nou als ik je vertel dat dit geen kwestie is van (on)vermogen of gebrek aan wilskracht, maar het gevolg van natuurlijke reacties van je brein en zenuwstelsel op stress?

En dat er hele concrete dingen zijn die je kunt doen om jezelf weer te kalmeren op momenten dat het je allemaal even te veel wordt?

Zodat jij wél op tijd kunt bijsturen.

Zomer actie: eenmalige sessie ‘omgaan met stress’

Als je jezelf echt wilt begrijpen en handvaten wilt hebben om beter om te gaan met stress dan ben je van harte welkom voor een eenmalige sessie van 75 minuten op mijn praktijk in Leiden.

Samen gaan we dan onderzoeken wat er in jouw brein en zenuwstelsel gebeurd als je onder spanning staat. Vervolgens neem ik je stap voor stap mee in het weer kalmeren van die automatische reacties.

Daarna ben je niet alleen een stuk relaxter, maar heb je ook twee hele concrete en praktische tips waar je direct iets mee kunt als je voelt dat de spanning oploopt.

En dan geen algemene tips –want die weet je toch al- maar tips die passend zijn voor JOUW zenuwstelsel. Want dat is dus niet voor iedereen hetzelfde.

Bovendien krijg je meer inzicht in waarom je reageert zoals je reageert. En dát beter begrijpen helpt dan weer om die strenge innerlijke stem die zegt dat jij het allemaal fout doet, wat naar de achtergrond te krijgen.

Dus: word je gek van je kinderen en zou je minder snel uit de bocht willen vliegen? Snauw je je partner af of trek je je juist terug uit het contact, waardoor de verbinding ver te zoeken is? Sta je strak van alle to-do lijstjes?

Dan is dit je kans. Normaliter geef ik namelijk geen losse sessies, omdat ik niet geloof ik quick fixes en echte verandering nu eenmaal wat meer commitment vraagt. Maar concrete tips om beter om te gaan met stress, dat kan wel in één sessie.

Praktisch goed om te weten: ik vraag voor zo’n losse sessie 80 euro (in plaats van mijn gebruikelijke 120 euro per uur). En dit aanbod geldt alleen in de zomer dus tot 31 augustus!

Voel je een ‘ja’ of wil je meer weten?
Stuur dan een reply op deze mail en je hoort van me. Bellen mag natuurlijk ook.

Zo. Dan ga ik nu de voorruit boenen.

Warme groet,
 
Selena
 
PS: Ik nam er al eerder een podcast over op: ‘Hoe je een kort lontje weer wat langer maakt’. Kun je gewoon terugluisteren.

PPS: Voor de mensen die het zich afvragen: ja, er komen ook weer nieuwe afleveringen aan van ‘Van Hoofd naar Hart’. Maar ik ben te druk geweest met een volle praktijk, nieuwe trainingen en ganzenveren van de auto schrapen. Na de zomer pak ik de draad weer op. En ken je iemand die ik ab-so-luut moet interviewen? Let me know!