WOW!!! Kippenvel!!! En toen tranen….

Salerno, april 2020.
Corona is nieuw, iedereen zit binnen en de angst regeert.
Maar één vrouw weigert om zich te laten inperken.
Ze is geen heks (al hou ik wel van heksen 🙂). Ook geen ‘wappie’.
Maar wel een vrije ziel en – voor wie het wil zien – een krachtig symbool.

Zet je speakers even helemaal open en laat je inspireren:

Dit is echte vrijheid
Toen ik deze video voor het eerst zag rolden er tranen over mijn gezicht. Van vreugde, herkenning en de enorme “JA!!!!!!!” die ik voelde. Dit is het! ZO wil ik leven!

Niet in angst, maar in vertrouwen. Niet ingehouden, maar voluit. Niet gehoorzaam aan een ander, maar trouw aan mezelf. Ik wil bij mezelf zijn én blijven. Zelf het leven vieren, anderen raken en laten zien dat het KAN. Dat innerlijke vrijheid echt mogelijk is, voor iedereen ( ik heb er zelfs mijn werk van gemaakt J).
 
Vrijheid vraagt moed
Natuurlijk is daar wel wat moed voor nodig. Want de weg naar die vrijheid is niet de weg van de minste weerstand. Je zult af en toe door de modder moeten ploegen. Van je eigen innerlijke criticus tot mensen in je omgeving die er wat van vinden. Maar waar het altijd om draait is: leef je wat klopt – voor jou?

En daar gaat dan een vraag aan vooraf: WEET je eigenlijk wel wat klopt, voor jou? Oftewel: sta je stevig in contact met je eigen gevoel? Weet je wat je wil – en krijgen je verlangens de ruimte? Ben je trouw aan jezelf – ook in contact met anderen? Dat zijn niet per sè de makkelijkste vragen om te beantwoorden, maar wel hele belangrijke als het gaat om je geluksgevoel.

Liefde… of angst?
Jaren geleden las ik ergens dat er -in de basis- maar twee motieven zijn die bepalen wat we doen: angst of liefde.  Ik besloot ter plekke dat ik natuurlijk altijd Liefde wilde kiezen – wie niet? Maar in de praktijk blijkt dat toch lastiger. Want angst kan zich ook vermommen als ‘verstandig’, of ‘goed voor de ander’ of ‘zoals het hoort’. En liefde ziet er soms uit als ‘nee’ zeggen, grenzen trekken of juist kwetsbaar worden (brrrr).

Hoe weet je dan wat je ‘echte’ motief is? Goede vraag. En het antwoord is: je lichaam weet dat. Daar waar je hoofd in verwarring kan zijn, laat je lijf je voelen wat waar is. Altijd. En als je leert om daar echt contact mee te maken, dan is dat ook hoe je uit de verwarring in je hoofd ontsnapt en heel helder krijgt wat je te doen staat. Daar vervolgens ook naar handelen gaat dan vaak bijna vanzelf…

Zo blijf je trouw aan jezelf
Wat er vooral nodig is, is dus een stevig contact met je gevoel. En dat gaat altijd via je lichaam. We zijn namelijk zoveel meer dan een wandelend hoofd. Met ons lichaam maken we – heel letterlijk- contact met de wereld. Het geeft continu informatie over hoe we die wereld ervaren, wat die met ons doet en wijst daardoor ook de weg naar authenticiteit en vrijheid. In contact met je lijf VOEL je steeds je eigen ‘ja’ of ‘nee’. Dat leren volgen is wat mij betreft de sleutel van een vol, gelukkig leven.

Lieve groet,
 
Selena

PS: Wil jij je vrijer voelen? Beter trouw kunnen zijn aan jezelf? En ben je niet bang om diep te gaan? Zet dan vast in je agenda: op zondag 25 april organiseer ik iets heel erg gaafs. In de volgende blog vertel ik daar meer over, maar je kunt ook mijn Facebookpagina volgen. Het wordt echt ZO leuk…..kan niet wachten om je er meer over te vertellen!