fbpx Skip to content

Zacht voor jezelf, verbonden met vrouwen

van struggle naar moeiteloosheid
 
Gedoe met vrouwen en twijfel aan jezelf

Je verlangt ernaar om te voelen dat je echt ok bent. Ertoe doet. Tevoorschijn mag komen. Welkom bent. Ondertussen merk je dat je steeds maar weer hard je best doet of jezelf juist wat terughoudt. Dat geldt zowel voor contact met anderen als voor het gaan voor je diepere verlangens.

Wat zou je graag meer kunnen ontspannen, vertrouwen in jezelf en je verbonden voelen met de mensen om je heen. Maar ja, HOE DAN? Ergens voel je wel dat je iets te doen hebt met andere vrouwen, maar de pijn en het ongemak van eerdere ervaringen weerhouden je ervan om ook hier echt stappen in te zetten.

Als je heel eerlijk bent dan voel je ergens wel een verlangen om erbij te horen, maar tegelijk voelt het niet veilig. Dat begon al bij je moeder, maar ook in vriendschappen met vrouwen heb je ervaren dat het moeizaam kan zijn. Hoe goed je ook bent in aanvoelen, lijk je net iets te vaak de onuitgesproken regels niet te weten – wat rottige ervaringen geeft. Of je hebt het gevoel dat jij vooral degene bent die moeite moet doen en die de schuld krijgt als dingen niet helemaal lekker gaan.

Pfff…..laat maar, denk je dan.

Herstel van vertrouwen

Jij, lieve vrouw, bent echt goed genoeg en mag er zijn met heel je hebben en houen. En als je dat ‘wel weet’ maar niet kunt voelen, dan is het waarschijnlijk dat je een verwonding hebt opgelopen in relaties. Waardoor je jezelf bent gaan inhouden of juist hard gaat werken om de verbinding met de ander te behouden. Maar dat is overleving – en doet geen recht aan wie jij werkelijk bent.

Nu gaat het erom je eigen levensenergie in je diepste centrum te voelen, te voeden en vooral uit te drukken. En daarvoor heb je een diep welkom van andere vrouwen nodig. De pijn en de weerstand die hierop is komen te zitten is begrijpelijk, en toch is de enige plek waar je die diepe wond kunt helen in de relatie met andere vrouwen

En geloof me daar hebben wij zelf ook een poos over gedaan om dit toe te geven en aan den lijve te ervaren hoe waar dit blijkt te zijn!

Waarom dan????

We komen uit onze moeder en krijgen via haar schoot van alles mee, haar kwaliteiten, eigenschappen en helaas ook onverwerkte trauma’s en doorgegeven, niet helpende gedragspatronen. Ook die van de moeders voor haar. Denk aan je onnodig klein houden, zorgen voor iedereen maar niet genoeg aan jezelf toekomen, niks of niemand nodig denken te hebben en dat wat je nog meer tegenhoudt om vol voor jouw verlangen te gaan.

Hoe fijn zou het zijn om los te komen van deze doorgeven patronen? Laat het gedoe met vrouwen een bron zijn van zelfonderzoek en heling. Want wat je in dit gedoe ontmoet is een spiegel van je eigen tekorten en pijn. En daarin ben je niet alleen.

We nodigen je uit om te ervaren hoe het is om met andere vrouwen, die zo verschillend zijn en tegelijk zo op je lijken, hierin te mogen oefenen en te spelen. Zodat je in een bedding van welkom gaat ontvangen, je gedragen voelt en je een diep gevoel van saamhorigheid gaat ervaren. En daarmee jouw vermogen om te verbinden en te stralen verder laat groeien.

Aaiiiihhhh spannend én nodig.

Van hard je best doen naar meer moeiteloosheid

Waarom zou je in godsnaam die moeite doen?

Omdat het een vette JA op alles in jou gaat opleveren! Want om te beginnen kun je dan stoppen met jezelf steeds afstraffen en denken dat het aan jou ligt. Als je niet alleen heel helder ziet waar de wortel van al die zelftwijfel ligt, maar ook nieuwe ervaringen hebt opgedaan met andere vrouwen, dan is het zaadje geplant om:

 • meer achterover te kunnen leunen en te ervaren dat dingen moeitelozer gaan;
 • je dieper te kunnen verbinden met anderen;
 • meer balans te vinden tussen geven en ontvangen;
 • je levensenergie, vitaliteit en straalkracht meer toe te laten toenemen;
 • jezelf te laten zien met je stoer en je kwetsbaar, je hard en je zacht;
 • je alertheid te laten varen en je meer op je gemak te voelen bij vrouwen;
 • meer te kunnen genieten van het leven;
Wat we gaan doen

Als je ‘ja’ zegt tegen deze dag, dan ga je ontdekken hoe het is als je helemaal welkom bent. Samen met maximaal vijftien andere vrouwen krijg je de uitnodiging om niet af te sluiten maar te openen en te verbinden. We snappen heel goed dat dat spannend is, maar beloven dat wij als begeleiders zorg dragen voor een veilige sfeer waarin alles er mag zijn.

Tijdens dit weekend krijg je meer inzicht in hoe jouw relatie met je moeder, jou precies beïnvloed heeft en het je in het Nu nog in de weg zit. Bovendien mag je gaan ontdekken welke nieuwe beweging nodig is om je vrijer te voelen.

In deze veilige speelruimte word je begeleid om je beschermingsmechanismen te doorbreken en nieuw gedrag uit te proberen. En dit alles doe je samen met ‘soortgenoten’, die ook op zoek zijn naar waarachtigheid in de ontmoeting. Wat dat brengt is een onbetaalbare ervaring van hoe het voelt als jouw eigenheid en levensenergie helemaal mag stromen, ook -juist- in het contact met een ander.

We gaan je een aantal dingen uitleggen maar het merendeel van dit weekend zal bestaan uit ervaringsgerichte oefeningen. Daarbij kun je denken aan werkvormen zoals inquiry, emotioneel lichaamswerk, rituelen en opstellingen. Vanuit onze persoonlijke en professionele ervaring zijn we er namelijk van overtuigd dat zowel het hoofd als het hart ertoe doen. En dat echte verandering pas plaatsvindt als je iets ‘aan den lijve’ ervaart.

Na deze twee dagen:

 • voel je meer gemak en ontspanning bij jezelf;
 • weet je wat je nodig hebt om je vanuit veiligheid te kunnen verbinden met anderen;
 • heb je ervaren hoe het voelt om ergens helemaal welkom te zijn met alles wat je in je hebt;
 • durf je jezelf meer te laten zien en horen in het contact;
 • weet wat je kunt doen om je (levens)energie weer vrijelijk te laten stromen;
 • en heb je concrete oefeningen en tools in handen om daar zelf mee verder te gaan.

Na dit warme bad ga je met een frisse kijk op jezelf, opgeladen en vervuld weer naar huis. 

Over Selena

Selena heeft al 14 jaar een eigen praktijk als lichaamsgericht therapeut voor sterke, slimme vrouwen de de wens hebben om voluit te leven. Als begeleider is ze direct en eerlijk. Ze kan je helder uitleggen hoe de vork in de steel zit om je daarna met humor en warmte terug naar je gevoel te brengen. Naast individuele sessies leidt ze ook diverse verdiepingsgroepen en geeft ze trainingen en workshops. Haar podcast ‘Van hoofd naar hart’ kun je beluisteren op Spotify.

Over Gertrud

Gertrud heeft zo’n 24 jaar haar eigen praktijk als haptotherapeut en is gespecialiseerd in relaties, intimiteit en seksualiteit. Ze is een scherpe waarnemer en dringt snel tot de kern door. Mensen voelen zich makkelijk vertrouwt met haar en ze weet een podium te creëren voor het verscholen verhaal wat verteld en gevoeld wil worden. Naast 1 op 1 sessies geeft ze ook trainingen en relatietherapie. Daarnaast is ze ook actief als docent.

Even luisteren?

Samen namen wij een inspirerende podcast aflevering op die gaat over ons eigen pad als vurige vrouwen en hoe ook wij geworsteld hebben met tevoorschijn komen en vol gaan staan. Maar bovenal hoor je in deze aflevering hoe heerlijk het is als dat lukt! Je luistert hem hier.

De vorm

We gaan dit alles doen op een prachtige locatie midden in de natuur, waar je alleen al door de rustgevende omgeving nieuwe energie kunt opdoen. Vanuit de achtertuin loop je zo het Veluwse bos in of kun je een kortere wandeling maken door een voedselbos. De groepsruimte zelf is heel knus en licht en heeft zelfs een openhaard; wel zo fijn, in november!

Praktische informatie

Deze tweedaagse vindt plaats op vrijdag 29 en zaterdag 30 november en heeft het karakter van een mini retreat. Op vrijdagavond is er ook een programma tot 21:30, dus voor die avond vragen we je om een overnachting te regelen. Er zijn op het terrein 4 slaapplekken in het Zomerhuis en in de directe omgeving zijn vele adresjes waar je kunt verblijven. Voor iedere beurs een optie. 

Onze suggestie is om de donderdagavond erbij te boeken, zodat je rustig kunt aankomen en jezelf vast kunt onderdompelen in de weldadige omgeving. Je doet jezelf echt een kado door deze mini retreat te verlengen, zodat je er even helemaal tussenuit bent en dieper kunt zakken in jezelf en het proces. 

De thee, koffie, lekkers voor tussendoor en de lunch wordt door ons verzorgd. 

Voor de vrijdag regelen wij een vegetarische avondmaaltijd. 

Investering

Voor de deelname aan het groepsprogramma inclusief 2 keer lunch en het diner op vrijdagavond vragen wij 475 exclusief btw. 

Afhankelijk van je aanvullende zorgverzekering bestaat de mogelijkheid om dat gedeeltelijk vergoed te krijgen. Via Gertrud kun je een nota voor een haptotherapie sessie krijgen voor de aanbetaling, zodat je dat kunt indienen bij je verzekering.

Zoals hierboven al gezegd dien je het verblijf zelf te regelen, waarbij wij wel wat suggesties kunnen doen. 

Als je je inschrijft vragen wij een aanbetaling van 110 euro om je plekje te reserveren. Deze is (uitzonderlijke situaties daargelaten) niet restitueerbaar.

LET OP: er is een early bird korting!

Voel je nu al een dikke ‘JA’ en weet je dat je gewoon mee wilt doen, schrijf je dan nu in! Want voor 15 september geven wij een korting van 75 euro op de deelname. 

Aanmelden