Contact met je gevoel,
vertrouwen in jezelf

Herken je dit?

Je bent stiekem bang om het niet goed te doen

Meestal heb je een duidelijk beeld in je hoofd van hoe iets moet (en als je dat niet hebt ga je erover lezen). Daarbij leg je de lat hoog en doe je echt je best. Maar als er iets ‘mis’ gaat, is er gelijk die innerlijke stem die zegt “dat komt door jou”. Die baan gaat niet door omdat jij niet goed genoeg bent. Je kind luistert niet omdat jij een slechte moeder bent. Wat er ook gebeurt, het komt doordat JIJ iets hebt nagelaten of verpest… en dat doet echt pijn.

Het is druk in je hoofd

Je bent intelligent, razendsnel in je denken en gewend om te analyseren. En omdat je al wat aan persoonlijke ontwikkeling hebt gedaan heb je ook best wel zelfinzicht. Maar dat heeft er niet voor gezorgd dat je je ook anders vóelt. Yoga, zelfhulpboeken, meditatie apps…overal heb je wel wat aan gehad maar niks ‘werkt’ echt. Die innerlijke rust blijft je maar ontslippen. Je wílt je hoofd wel stiller krijgen en meer leven vanuit je gevoel, maar HOE DAN?

 Je voelt je soms best eenzaam 

Ook al heb je mensen om je heen, dan nog voel je je diep van binnen eenzaam. Eigenlijk is dat al je hele leven zo. Van jongs af aan voel je haarscherp of mensen ‘echt’ zijn of niet. Al dat oppervlakkige gepraat op het werk of het schoolplein doe jij niet aan mee want dat vind je echt vreselijk.  Ondertussen mis je echtheid en diepgang in relaties.  

Je bent niet echt gelukkig

Aan de buitenkant heb je een prima leven met een fijn huis, een gezin en best oké werk. En toch spring je ’s ochtends niet uit je bed met zin in de dag, maar is het eerder een kwestie van jezelf er weer doorheen slepen. Diep van binnen besef je dat je niet echt gelukkig bent en je vraagt je af waarom niet. Tegelijkertijd vind je dat je niet zo moeilijk moet doen en gewoon dankbaar moet zijn voor wat je hebt.

Hoe zou voor je zijn als je...

  • echt oké zou zijn met jezelf, zodat die strenge stem wat minder grip op je heeft;
  • erop zou kunnen vertrouwen dat je het goed genoeg doet, ook als je fouten maakt;
  • meer rust zou hebben in je hoofd én in je lijf;
  • makkelijk contact zou kunnen maken met je gevoel, zodat je altijd weet wat nodig is;
  • vaker zou durven handelen naar dat gevoel, vanuit een diep vertrouwen dat het goedkomt met je (ook als dingen ‘misgaan’);
  • precies zou weten wat er nodig is voor wezenlijk contact met een ander; 
  • meer verbinding zou ervaren – met jezelf, maar ook met de mensen om je heen;
  • op zou staan met een gevoel van rust en zekerheid, omdat je weet dat je op de juiste weg zit?

Dat kan als je besluit dat het NU tijd is om meer te gaan leven vanuit je eigen authenticiteit en jezelf te bevrijden van wat je daarin tegenhoudt. Binnen 3 maanden ben jij losser van die innerlijke stem die zegt dat je niks kunt, weet of toevoegt, waardoor je milder voor jezelf kunt zijn als dingen niet gaan zoals jij graag wilt. Bovendien weet je na dit traject niet alleen met je hoofd dat je wel waardevol bent: je hebt dat ook van binnen echt zo gevoeld, waardoor je steeds meer kunt ontspannen in wie je bent. Je wilt jezelf nog wel verder ontwikkelen, maar voelt niet meer dat je jezelf hoeft te verbeteren: een groot verschil. En omdat je niet meer zo hard je best hoeft te doen, ervaar je bovendien veel meer rust in je hoofd- en in je lijf. 

De investering die je hiervoor doet is 950 euro. Daarvoor krijg je 7 persoonlijke sessies met mij (60 minuten per sessie), 3 podcasts met theorie en oefeningen om thuis te doen plus wekelijkse tips en inspiraties om de focus erin te houden. Het hele traject duurt 3 maanden (vakanties en dergelijk daargelaten), wat betekent dat we ongeveer iedere 14 dagen een sessie plannen. Dus wil je, samen met mij, ervoor gaan zorgen dat je stevig in verbinding staat met jezelf? Je bent van harte welkom!

"Ik heb mij in lange tijd niet mee zo blij en sterk gevoeld. Ik neem mezelf meer serieus door meer naar mijn gevoel te luisteren. Door mijn gevoel meer toe te laten. In plaats van "oei, ik voel iets, het is niet leuk, dat komt door…, beredeneer het, schouders eronder en doorgaan". Nu ben ik mij meer bewust van dat ik iets voel, sta ik er meer bij stil en zegt ik tegen mezelf dat het oké is dat ik iets voel. Tot nu toe heb ik alleen cognitief problemen aangepakt. En door alles te bedenken, kon ik mezelf wijsmaken dat ik niet moest zeuren. Het verleden lag immers achter mij en ik heb het nu goed. Maar daardoor had ik geen aandacht voor een groot stuk van mij waardoor ik telkens weer in dezelfde valkuil viel. Juist door nu meer te luisteren naar mijn lichaam en naar mijn emoties en niet naar mijn gedachtes ben ik meer in staat om te handelen naar wat ik nodig heb en levert mij uiteindelijk meer energie en plezier op. Denken is een sterk middel om problemen aan te pakken, maar ik denk dat deze krachtige manier van begeleiding een totaal plaatje geeft. Het heeft voor mij gewerkt omdat ik eindelijk verder kwam dan overleven en doorzetten. Ik heb nu ook de keuze om te leven en het leuk te hebben."
Adiela
"Toen ik bij Selena kwam was ik knallend vastgelopen in mijn werk en daarmee eigenlijk ook in de rest van mijn leven met vrouw en kinderen. Dankzij een moeder met psychiatrische problemen had ik al behoorlijk wat coaches, psychologen en therapeuten bezocht. Allemaal hebben ze me wel geholpen, maar pas door Selena ben ik weer geheeld. Daarvoor loste ik al mijn problemen vooral met mijn hoofd op, maar mijn hoofd wist het echt niet meer. Selena is geen praat-coach, natuurlijk, ze praat wel en legt wel uit, maar het gaat om doen met je lijf en voelen in je lijf. Zij heeft mij weer leren voelen, zowel mijn lijf, als mijn daaraan gekoppelde emoties. Zij heeft mij geholpen om mijn allerdiepste pijn, dat van een kind dat te weinig liefde kreeg, te doorvoelen en zo te helpen helen. Ik kan daardoor nu met liefde naar mijzelf, inclusief mijn fouten, kijken. Hierdoor ga ik met meer liefde en geduld met mijn vrouw en kinderen. Ik struikel nog steeds, zoals iedereen, maar ik sta veel gemakkelijker op. Ik sta weer in mijn leven, ik sta weer aan het roer."
Chris
"Vooraf was ik wat sceptisch over hoeveel ik zou kunnen bereiken in 7 sessies, maar ik heb echt grote stappen gezet in volle overtuiging en vertrouwen. Ik probeer nu bewust ruimte te maken, mijn hoofd rustig te maken, door echt contact te maken met mijn lijf, door rustig en diep te ademen, mezelf tijd te geven om te voelen wat ik voel. Minder snel te handelen of te gaan denken, maar echt bewust afstand te nemen soms van mijn gedachten en het gevoel gewoon te laten. Hierdoor heb ik gemerkt dat ook intense gevoelens vaak weer “vanzelf” weg gaan. Ik ben daar minder bang voor geworden. Ook lukt het me beter om voor “mezelf op te komen” in de zin dat ik mezelf niet altijd meer voor de lieve vrede op de laatste plaats zet en beter mijn grenzen aangeef."
Saskia

Veel gestelde vragen

Natuurlijk heeft je verleden te maken met wie je nu bent, maar we gaan daar geen uren over zitten praten. Ik ga je juist leren om te voelen waar voor jou de echte bevrijding in zit. Door uit je hoofd en in je lijf te komen ontdek je manieren om heel anders met oude pijn en patronen om te gaan en deze te verzachten of zelfs helemaal op te lossen. Dat is ook gelijk waarom dit wél gaat werken: tot nu toe heb je niet geleerd hoe je dat moet doen en ben je vooral bezig geweest met begrijpen. Ook heel nuttig, maar als je echt gelukkig wilt zijn en je vrij wilt voelen dan heb je een ander soort bewustzijn nodig. En dat ga ik je leren. Het mooie is dat het dan ook helemaal niet ‘zwaar’ en ‘moeilijk’ meer is, maar dat er juist ruimte en lichtheid ontstaat. Dus de vraag die je jezelf mag stellen is “wil ik dat?”. Als het antwoord daarop “ja” is, dan stel ik voor dat je met twijfel en al gewoon in het diepe springt en het gaat proberen.

Het antwoord daarop is simpel: nee, dat kan niet. Over dit traject heb ik heel goed nagedacht, er zit een opbouw in en eerder stoppen is te vergelijken met halverwege een operatie overeind komen en zeggen “dank u dokter, maar ik naai die wond nu zelf wel dicht” en dan bloedend weglopen (om niet veel later met een fikse infectie onderuit te gaan). Ik overdrijf een beetje om mijn punt te maken, maar je gaat een veranderingsproces aan en gebaseerd op jarenlange ervaring weet ik dat er tenminste 6 sessies nodig zijn om dat goed te kunnen afronden. Alleen dan kan ik je het resultaat garanderen zoals dat hierboven beschreven staat. Bovendien gaat het ook om een commitment aan jezelf, en is het alleen daarom al goed om van tevoren vast te leggen dat je de tijd gaat nemen die nodig is voor echte verandering.