fbpx Skip to content

Voluit leven

van inhouden naar tevoorschijn komen

Je verlangt ernaar om voluit te gaan leven en jezelf eindelijk helemaal te laten zien. En toch houd je jezelf nog regelmatig in, omdat je de afwijzing zo goed kent. Want het gevoel van te veel zijn ken jij als geen ander.

Maar al te vaak heb je gehoord dat je te snel, te aanwezig, te energiek, te behoeftig of juist te krachtig bent…..en dus pas je je aan, trek je terug of ga je hard je best doen om de verbinding met de ander te behouden.

Ondertussen loop je rond met een sluimerend gevoel van ontevredenheid. Ergens ben je gaan geloven dat het aan jou ligt; jij zult inderdaad wel te heftig, te moeilijk, te lastig zijn…..

Au.

En omdat je weet dat je meer in je mars hebt en er meer uit het leven te halen valt, ben je ook nog eens teleurgesteld in jezelf. Want je weet het allemaal wel, dus waarom doe je het niet gewoon?

Het ligt niet aan jou

Stel nou dat JIJ niet teveel bent, maar gewoon intens? En dat de mensen om je heen zich daar geen raad mee weten. Want hoe vaak heb jij niet gehoord dat je moet dimmen, even rustig moet doen, de ander ruimte moet geven…?

Vaak als jij kwam met je vuur, je passie en je enthousiasme werd je afgewezen. De ander raakte geïrriteerd, had een oordeel of ging uit verbinding – en dus besloot jij (onbewust) om het of dan maar alleen te doen, of je vooral te gaan richten op de ander.

En ooit was dat ook een helpende bescherming, maar nu zit het je eerder in de weg. 

Je hoeft het niet alleen te doen

Hoe zou het voor je zijn als je een warm welkom zou ervaren op jouw levendigheid en je vuur? Stel je eens voor dat je geen afwijzing maar enthousiasme en aanmoediging zou ontvangen op het moment dat jij komt met jouw verlangens. En dat je wordt uitgenodigd om jezelf te laten horen en zien, met alles wat er op dat moment in je leeft.

Misschien denk je nu: “eh….best eng”. Of: “hoe dan?”

En dat snappen we. Precies daarom is deze dag. Want het is niet te doen om in je eentje dit soort diepe patronen te veranderen – hoe graag je dat misschien ook wilt. Zonder een echte, belichaamde ervaring van welkom zijn kan ons brein namelijk niet ontdekken hoe dat is. Laat staan erop leren vertrouwen.

Daarom kun je zoveel zelfhulpboeken lezen als je wilt en werkt praattherapie ook maar tot op zeker hoogte. Want pas als je lijf mee gaat doen en er heel specifiek op dit thema wordt gewerkt, kan je zenuwstelsel die nieuwe ervaring werkelijk integreren. En dat kun je per definitie niet voor jezelf doen: we hebben elkaar nodig als het gaat over het helen van relationele wonden.

Wat we gaan doen

Als je ‘ja’ zegt tegen deze dag, dan ga je ontdekken hoe het is als je in een veilige bedding werkelijk tevoorschijn komt. Samen met maximaal vijftien andere vrouwen krijg je de uitnodiging om niet in te binden maar uit te pakken.

Tijdens deze workshop krijg je meer inzicht in jouw grootste obstakel als het gaat over het leven van je verlangen. Maar belangrijker nog: in deze vrije speelruimte wordt je begeleid om je beschermingsmechanismen te doorbreken en nieuw gedrag uit te proberen. En dit alles doe je samen met ‘soortgenoten’, die niet schrikken van jouw energie maar je aanmoedigen en verwelkomen. Wat dat brengt is een onbetaalbare ervaring van hoe het voelt als jouw vuur helemaal mag stromen, ook -juist- in het contact met een ander.

We gaan je een aantal dingen uitleggen maar het merendeel van deze dag zal bestaan uit ervaringsgerichte oefeningen. Daarbij kun je denken aan werkvormen zoals inquiry, emotioneel lichaamswerk en deelopstellingen. Vanuit onze persoonlijke en professionele ervaring zijn we er namelijk van overtuigd dat zowel het hoofd als het hart ertoe doen. En dat echte verandering pas plaatsvindt als je iets ‘aan den lijve’ ervaart.

Na deze workshop:

  • weet je precies wat jou in de weg staat om voluit te leven;
  • heb je ervaren hoe het voelt om ergens helemaal welkom te zijn met alles wat je in je hebt;
  • weet je wat je kunt doen om je energie weer vrijelijk te laten stromen;
  • en heb je een praktische oefening in handen om daar zelf mee verder te gaan.

Voel je een ‘ja’? Super! Dan is deze workshop voor jou :). Meld je gelijk even aan via het inschrijfformulier onderaan deze pagina. 

Over Selena

Selena heeft al 14 jaar een eigen praktijk als lichaamsgericht therapeut voor sterke, slimme vrouwen de de wens hebben om voluit te leven. Als begeleider is ze direct en eerlijk. Ze kan je helder uitleggen hoe de vork in de steel zit om je daarna met humor en warmte terug naar je gevoel te brengen. Naast individuele sessies leidt ze ook diverse verdiepingsgroepen en geeft ze trainingen en workshops. Haar podcast ‘Van hoofd naar hart’ kun je beluisteren op Spotify.

Over Gertrud

Gertrud heeft zo’n 24 jaar haar eigen praktijk als haptotherapeut en is gespecialiseerd in relaties, intimiteit en seksualiteit. Ze is een scherpe waarnemer en dringt snel tot de kern door. Mensen voelen zich makkelijk vertrouwt met haar en ze weet een podium te creëren voor het verscholen verhaal wat verteld en gevoeld wil worden. Naast 1 op 1 sessies geeft ze ook trainingen en relatietherapie. Daarnaast is ze ook actief als docent.

Even luisteren?

Samen namen wij een inspirerende podcast aflevering op die gaat over ons eigen pad als vurige vrouwen en hoe ook wij geworsteld hebben met tevoorschijn komen en vol gaan staan. Maar bovenal hoor je in deze aflevering hoe heerlijk het is als dat lukt! Je luistert hem hier.

Wat eerdere deelnemers zeggen

Omdat we weten dat het fijn is ervaringen van anderen te kunnen lezen, hebben we hieronder een paar uitspraken verzamelt. 

“Mijn twijfel was of ik iets nieuws zou ervaren en het de investering waard was. Nu kan ik zeggen dat ik dankbaar ben voor wat ik mezelf cadeau gegeven heb. Bovendien mocht ik toch ook weer verdiepend, voelbaar inzicht ontvangen over waar mijn blokkade mee te maken heeft en werd ik geïnspireerd door mooie ervaringen van anderen.” Els

“Dit met een groep doen vind ik altijd spannend, maar het delen zorgde juist voor een extra gevoel van gedragen en gesteund worden. Wat versterkt werd door de energie van de groep.” Juul

“Na afloop niets anders dan dankbaarheid over de uitkomst van de dag voor mezelf en anderen die ik zag ‘oplichten’ tijdens deze dag.” Lidewij

“Liefdevol, geborgen, veilig, duidelijk, een liefdevolle bedding waar ik mij kon laten vallen. Jullie zijn yin en yang een bijzondere combinatie die daardoor alle kanten belicht.” Nora

“Heel fijn, goed begeleid programma, maar wel genoeg vrijheid om samen met elkaar de oefeningen te doen. Leuk om te zien dat jullie samen ook veel plezier hebben en nieuwe dingen leren. Maar ook kwetsbaar durven zijn.” Marieke

“Ik wist het allemaal al wel over zelfliefde en zo, maar nu heb ik het voor het eerst ook echt gevoeld….dat hele zachte plekje in mij dat fluistert ‘kom maar'”. Saskia

“Het gevoel van verbinding vanuit mijn kern, geaccepteerd, gesteund en gevierd worden door andere vrouwen die zo verschillend en tegelijkertijd zo hetzelfde waren.” Bernadette

“Herkenning en erkenning, mooie spiegels vanuit het veld, dat het klopt wat ik zelf dacht en eigenlijk heb ik nog meer gekregen en ontvangen wat ik dacht dat mogelijk was. Dus ook verbazing, en zooooo blij met wat ik ervaren heb.” Ans

“Verbondenheid (ik sta niet alleen en ben welkom, het is universeel waar ik tegenaan loop), liefde (voor mezelf en anderen, voor beweging en muziek), acceptatie (ik mag er al zijn, met alles wat ik heb meegemaakt en in al mijn aspecten) en inzicht (ik mag het op mijn tempo en in kleine stappen doen, het helpt om mezelf te geven wat ik wil ontvangen).” Babette

Praktische informatie

De workshop wordt gehouden op 29 september van 10:00 tot 16:30 boven Galeriecafé de Leidse Lente, in Leiden. Voor koffie en thee met wat lekkers wordt gezorgd; de lunch mag je zelf meenemen of kun je in het café bestellen.

Qua investering vragen wij 185 euro voor deze dag exclusief btw (en afhankelijk van je aanvullende zorgverzekering bestaat de mogelijkheid om dat gedeeltelijk vergoed te krijgen).

Aanmelden

Wil je je aanmelden? Leuk! Vul dan onderstaand formulier in en dan neem ik binnen 2 werkdagen contact met je op.

Bonus audio

Oh ja, en voordat we het vergeten: als voorbereiding voor de workshop krijg je na aanmelding ook nog een ingesproken visualisatie oefening opgestuurd. Daarin word je helemaal uitgenodigd om alvast een stapje in de toekomst te zetten en te gaan voelen hoe het is als jij helemaal in je eigen levensenergie gaat staan. Yes!!!