fbpx Skip to content

Introductie workshop “Echt contact met anderen”

Op 7 mei start de training “Meer verbinding met jezelf, echt contact met anderen’; een ontdekkingsreis waarin je kunt gaan ervaren hoe het is als je werkelijk gezien, gehoord en begrepen wordt. In een veilige groep nodigen we je uit om echt tevoorschijn te komen, je eigen grenzen en behoeften in contact te brengen en te ontdekken wat dat voor je doet. Alle informatie over deze training vind je hier.

Om je een voorproefje te geven van wat we gaan doen én om je kennis te laten maken met ons als trainers organiseren we op woensdagavond 19 april deze introductieworkshop.

Voor wie?

Dappere mensen die gewend zijn om het alleen te doen en eigenlijk de hoop al hebben opgegeven dat er zoiets zou bestaan als een steunende, veilige gemeenschap waar je deel van zou kunnen uitmaken. Maar die tóch bereid zijn om nog één laatste poging te wagen.

Voorbeelden van thema’s die goed passen in de training:

 • hoe hard ik ook mijn best doe, het voelt alsof het nooit goed genoeg is;
 • soms voelt het alsof ik er (emotioneel) alleen voor sta;
 • ik heb behoefte aan diepere verbinding met de mensen om mij heen;
 • ik vind het moeilijk om mijn grenzen en behoeften aan te geven;
 • ik zou graag meer bij mezelf willen blijven in het contact met de ander;
 • ik zit veel in mijn hoofd en zou meer contact willen met mijn gevoel;
 • ik wil graag meer van mezelf laten zien in een veilige groep;
 • ik ervaar te weinig plezier of voldoening in mijn leven.

Om je verbonden te voelen heb je anderen nodig

Als mens zijn we nou eenmaal groepsdieren, wat betekent dat we gemaakt zijn voor verbinding. We voelen ons alleen werkelijk veilig en gelukkig samen met andere mensen. En die beleving van verbondenheid kun je -per definitie- niet voor jezelf doen. Wat het ook spannend maakt (zeker als je de ervaring met je meedraagt dat je wordt afgewezen als je tevoorschijn komt met jouw gevoelens), maar dat aankijken is wel de enige weg naar echte heling.

Wat gaan we doen?

We verkennen eerst hoe het komt dat wij mensen, als door-en-door sociale wezens, ons in de samenleving vaak niet thuis of verbonden voelen.  En waarom het -juist nu- zo belangrijk is om onszelf in een veilige groep te leren kennen en wederzijdse steun toe te laten. 

Daarna gaan we in drie stappen ook ervaringsmatig op onderzoek. Verdiepen van het contact met jezelf en de ander. En omdat we eigenlijk niet eens uit verbinding kunnen zijn, verkennen we ook hoe we contact verbreken om ons veiliger te voelen. Drie stappen dus:

 1. Somatische mindfulness: het contact met onszelf verdiepen door te denken EN te voelen EN te bewegen.
 2. Relationele mindfulness: verbaal en non-verbaal onderzoek van contact in het moment en ontdek hoeveel contact er is, juist als we niet praten.
 3. Wat is er goed aan om uit contact te gaan? Hoe en waarom kies je voor veiligheid, ten koste van verbinding?

We sluiten af met een korte oriëntatie op de groepstraining die start op 7 mei 2023.

Na deze avond

 • weet je wat jou helpt om echt contact te kunnen ervaren; 
 • en heb je daar ook gelijk mee geoefend;
 • is jouw grootste belemmering in contact duidelijker voor je;
 • en heb je minstens één praktische tool gekregen die voor jou helpend is.

Daarnaast ben je na deze workshop in staat om te bepalen of je ook mee wilt komen doen aan de verdiepende training. Mocht je daartoe besluiten, dan krijg je de kosten voor deelname aan deze workshop terug.

Over Selena

Selena heeft sinds 2010 een eigen praktijk als coach voor sterke, slimme vrouwen die wel wat liever voor zichzelf zouden willen zijn. Als coach is ze direct en eerlijk. Ze kan je helder uitleggen hoe de vork in de steel zit en begeleid je dan met humor en warmte terug naar je gevoel.

Haar podcast ‘Van hoofd naar hart’ kun je beluisteren op Spotify en op haar website vind je ook nog blogs en het gratis ebook “Doe ’s lief tegen jezelf”. En als je nieuwsgierig bent naar wat cliënten over haar zeggen, dan kun je op deze pagina ook nog wat video’s bekijken en testimonials lezen.

Over Sybren

Sybren Post heeft sinds 2004 een praktijk voor lichaamsgerichte traumaverwerking. Naast een gedegen westerse opleiding heeft hij ook meer dan 30 jaar ervaring in het Tibetaans Boeddhisme. Dat brengt zowel diepgang als luchtigheid in de manier waarop hij het proces van herstel en persoonlijke groei begeleidt. 

Zijn specialiteit ligt bij het bewust gebruiken van het lichaam om los te komen van schaamte en verwarring, zodat je weer de vrijheid ervaart om kwetsbaar te zijn en je diepere verlangens serieus te nemen.

Praktische informatie

Datum: woensdag 19 april

Tijd: 19:00 tot 22:00

Locatie: Leidse Lente in Leiden

Kosten: 40 euro per persoon

(Let op: als je besluit hierna ook de training te volgen, dan krijg je het bedrag voor deze workshop terug. Wij brengen dat dan in mindering op de factuur voor de training).

Aanmelden